top of page
pozadi-blogu.jpg

ČLÁNKY

Ondřej Hrubeš: Nejlepší testovaná auta roku 2018


Na konci roku bývá zvykem bilancovat a zpětně hodnotit, jak že se nám vedlo. Vrcholem televizní zábavy se stávají přeřeky moderátorů, optimistické sliby politiků a jako vždy nás svým projevem obohatí náš pan prezident. Došlo i na mne, a já tak zavzpomínal na to nejlepší, co se mi za uplynulý rok dostalo do ruky. Každé z vybraných aut mělo něco, čím mě dostalo, takže nejsou řazeny od nejlepšího po nejméně dobré, ale zkrátka tak, jak mi to šlo pod ruku. Můžete do komentářů sepsat svůj seznam. Rád uvidím, co za parády se dostalo k vám!


1. Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé

Ani nevím, kde začít. Tohle auto je absolutní maniak. Dvakrát přeplňovaný čtyřlitr s výkonem 640 koní trhá asfalt na kusy a mění vnitřní orgány na vodu. Brutalita, s jakou se tohle auto dere dopředu, se nedá popsat. Celé tělo vás bolí a vědomí se zoufale snaží bojovat o život, pak stačí otočit tlačítkem a máte tu ukázkovou limuzínu. Výjimečné auto v každém smyslu toho slova.




2. Mercedes-AMG GLC 63 S Coupé

Další šílenost od AMG. Kompaktní SUV s výkonem 510 koní sprintující na stovku za 3,8 sekundy. Absolutně návykový osmiválec a hrozně „zlá“ povaha mě konečně přesvědčila, že i SUV může být sportovní, ne jenom rychlé.





3. Lexus LC500

Auto z jiné dimenze. Jeho krása mě pokaždé dostane do kolen, jeho kvalita odsouvá ostatní automobilky na druhou kolej. Obdivuji Lexus za odvahu dát pod tak futuristický kabátek obří osmiválec ze staré školy. Autu to propůjčuje jedinečný charakter a jeho řev na mě působí jako droga. Je to famózní GT a jedno z těch aut, na které historie nezapomene.





4. Subaru BRZ

Týdenní test, který mi změnil život. Z krátkého svezení se prostě stala závislost. Tohle auto je čirá esence radosti z řízení. Dokonalá mechanická symfonie stvořená pro potěšení řidiče. Jestli někdo nadává na papírový výkon, tak nerozumí řízení.





5. Subaru Levorg

Světlo v temnotě pro všechny, kterým již životní směr určuje narození potomka, nebo jsou praktického založení. Můžete vozit celou rodinu, převážet náklad, jezdit tisíce kilometrů a stále milovat každý jeden, který prožijete za volantem. Tohle auto má pravděpodobně nejlepší podvozek, který jsem kdy zažil, a jízda s ním je zábava za každých okolností.





6. Hyundai IONIQ EV

Elektrická prvotina od Hyundai, která mě přesvědčila, že i elektroauto může být pro masy. Za velice rozumnou cenu dostanete vůz, který není zbytečně futuristický, je velice praktický a dá se používat jako běžné auto. Jeho pohon je navíc neuvěřitelně efektivní a spotřebou je na tom lépe, než konkurence.





7. Hyundai i30N Performance

Vstup Korejců do světa rychlosti, kterému málokdo věřil. Pod taktovkou legendárního Alberta Biermanna vzniklo auto, které se hned na první dobrou stalo měřítkem celé třídy. Enko si mě hned získalo svojí mechaničností a surovostí. Je to auto, které musíte pořádně držet pod krkem a být stále ve střehu. Rychlost nedostanete zadarmo, jako u Volkswagenů, ale odměnou vám bude obrovská porce zábavy. Nejlepší hothatch na trhu!




8. Opel Grandland X 1.2 Turbo

Nedostala mě jen rychlá auta. Opel Grandland X s přeplňovaným tříválcem mě odzbrojil svojí uživatelskou nenáročností, neobyčejně dobrým tříválcem a fantasticky naladěným podvozkem. Na trhu patří rozhodně k nepovedenějším crossoverům a je to skvělý parťák na každý den.





9. Peugeot 308 GTi

Věčně nasraný Francouz. Budete mít pocit, že vás chce v jednom kuse zabít. Samosvor mezi koly vám bude chtít vyrvat volant z ruky, při špatně odhadnutém brždění vás bude chtít poslat bokem do stromu, motor je pod plynem šíleně výbušný, podvozek vám nic nedaruje, turbo si při každém ubrání naštvaně odplivne. Asi se ho budete trochu bát, ale ten charakter nejde nemilovat.




10. Honda Jazz 1.5 i-VTEC

Asi nejhondovatější Honda na trhu. Obrovské překvapení a závan starých časů. Výborný vysokootáčkový motor, chirurgicky přesný manuál, komunikativní podvozek a nasraný výraz. Honda, jak z devadesátek. Jen zabalená do mini MPV. Dokonale rozpolcená osobnost, kterou nejde nemilovat.




Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page